Snart dags för årets julkonsert

Om några timmar är det dags att avverka årets julkonsert. Vi är två och en halv körer, ja eller kanske två körer plus två "andra"...

Roligt i år blir att hela konserten filmas av "ett riktigt team" så i år får vi chans att inte bara höra hur det blev även se hur det ser ut! Kanske äntligen några kan inse att det inte bara är att stå och glo i sina nötter* hela tiden...

En annan förändring i år är att jag inte är förkyld! Jippi! Annars brukar jag varje år ha någon groda i halsen att kurera, men i år är halsen och magen helt friska! Kanon!

...fast å andra sidan har jag inget att skylla på om jag sumpar mig!

/Akka

*noter

Sista timmarna för Musikhjälpen!

Nu är Musikhjälpen inne på sina allra sista timmar!

Ehsan Noroozi, Henrik Torehammar och Kitty Jutbring har gjort ett fantastiskt jobb för att samla in pengar till Radiohjälpen och människor på flykt. Nu är sista chansen att vara med och önska låtar för 50 kronor. Skicka ett sms eller mms till 72955. Skriv vilken låt, artist och hälsning/motivering!

Kika in på Musikhjälpens hemsida. De annordnar auktioner också... kanske finns något du är intresserad av? Vad sägs om en 180x50cm stor pärlplatta föreställandes ett känt motiv ur Sällskapsresan? Fast det är inte till salu längre. Den köptes av Lasse Åberg själv för 17 500 kr!!

Kommer sakna dessa fantastiska människor i radio och TV! :-)

Lussekatter & Musikhjälpen

Idag går dagen lite i julbakets tecken... :-)

Hittade faktiskt ett väldigt spännande lussekattsrecept på (ja det är sant!) Charlotte Perellis blogg! Hon lägger ut ganska mycket recept. Smålänning som jag är har jag halkat in på hennes sida några gånger och igår nappade det! Lussebullarna börjar för övrigt ta slut här hemma... finns lite i frysen, men men...

Så idag har jag stått i köket med Musikhjälpen på TV. Hoppas att få höra Salem Al Fakirs Good Song, men det är ju många som önskar så jag kanske inte ska hoppas för mycket!

Svårt att titta på YouTube när man bakar, men njut av den ni som sitter vid datorn istället! <3


/Akka

Bullefatet är hämtat!

Nu är det tredje gången jag skriver det här inlägget... *växande irritation*

Det känns kul att äntligen ha fatet hemma hos mig, även fast det inte blev lika proffsigt som önskat!

Orkade inte krångla med kameraöverladdning och sladdar, men istället för att lätt ladda över några bilder med pinsamt dålig kvalitét från mobiltelefonen till datorn har jag fått krångla med Bluetooth i säkert en halvtimme... Så går det när man försöker vara lite bekväm! :-P


Hela fatet. Tyvärr är färgerna inte riktigt lika fina på bilden som i verkligheten. Det är ca 30cm i diameter.


Lite mer närbild på motivet.
Såhär såg skissen ut, men eftersom motivet ritas på baksidan av fatet blev det spegelvänt och eftersom det inte var så himla lätt att redigera sina fel blev det ganska olikt i alla fall...

En sak är säker. Det är unikt! ;-)

/Matte

Knarr under fötterna

Var på ett fantastiskt fint luciatåg idag!
Det är verkligen något jag blir glad av!
Snö, snö, snö i massor också!

Nät jag var på väg hem mötte jag en från kvarteret som skottade sin garageuppfart.
Hon tyckte också att det var fint med snön (trots att hon faktiskt höll på att skotta bort den!), men la fort till att "det kommer snart bli regn igen...".
Då stängde jag av hörseln och skrålade för full hals att "Neeej då här är det bara en massa snö och minusgrader! Det kommer fortsätta att vara knarr under fötterna!"

För det är också något som jag blir väldigt glad av: Knarr under fötterna!

Rekommendation:

Gjorde för skojs skull ett så kallat "Advanced IQ Test" på Facebook.

Min rekommendation är att inte göra IQ-test vid denna tiden på dygnet... Gick inte jättebra precis!

...eller så är det helt enkelt för att jag inte är tillräckligt intelligent? Fast det är ju omöjligt att det är så! ;-)

Resultat: "You got 1 out of 15 answers correct. We estimate your IQ to be 118."

Tur att jag i alla fall kan äta med kniv och gaffel...

/Akka

Ps! Var och såg Jonas Hassen Khemiris Fem gånger Gud idag. Sjukt bra! Rolig och mycket tankvärd...

Underbart är kort, men...

...än så länge varar det underbara för mig!

Jag gjorde det. Jag gjorde det. Jag gjorde det!

Än så länge har beskedet inte sjunkit in, men det gör inget. Huvudsaken är att det verkligen är sant ...och det är det! Jag gick vidare till andra provomgångenTeaterhögskolan i Stockholm! Än så länge är jag med i matchen...

Julgran eller tomtegran?

Asta var kanonduktig när vi tränade stopp och inkallning i blötskogen idag. Jag hade med mig Astas specialapport [en apport i mycket tålig plast] som hon fick hämta lite då och då, som motivation. Första gången stack hon rakt ut till apporten och sedan i en väldigt stor båge tillbaka, överlycklig att ha apporten i sin ägo! Andra gången jag kastade apporten gav jag kommandot "hit" direkt då hon greppade apporten. Då sprang hon i full fart raka vägen in och efter det var det inga problem. Asta behövde tydligen bara bli påminnd om att apporten skulle till matte och inte till henne... ;-)

Plötsligt dyker två snabba motorcyklar upp. Asta stannar direkt på kommando och ser förväntansfull ut ("skönt att vi redan övat lite!"). Jag signalerar till motorcyklisterna att det står en hund fyra meter från mig och de saktar ner och kör förbi. Skönt! Asta såg helt oberörd ut.

Vi fortsatte att gå och helt plötsligt ser jag hur Asta lyfter blicken, öronen och visar med hela kroppen att "Här är det någon!". Återigen stannar jag Asta och hon lyder ...i några sekunder i alla fall! Sedan sätter hon fart igen mot mannen hon fått syn på. Sedan stannar hon och (äntligen) kommer tillbaka till mig. Jag kopplar och hon får gå fot fram till vägen där mannen står. Vi hälsar och Asta får hälsa. Efter en stund tröttnar Asta på mannen och vill gå.

Vi fortsätter framåt, hemåt och Asta bryr sig varken om mannen eller de nersågade granarna förrän mannen tar upp granarna. tycker Asta att allt är jätteintressant och springer tillbaka till mannen för att bita och dra i dessa stackars granar. P I N S A M T ! tycker matte. J Ä T T E S K O J ! tycker Asta.

Matte ber om ursäkt för sin granätande hund och blänger på hunden som har gapet fullt av stickande grenar. "Ingen fara," säger mannen skrattande, "det är bara tomtegranar!"

Vaddå "bara tomtegranar"? Den kommentaren förstod jag inte. Det kanske är så att det inte gör något om en liten bullterrier har hängt och slängt i en tomtegran, men då undrar jag; vad är en tomtegran? För inte skulle jag vilja ha en Asta-tuggad julgran att klä med fint.

Är det någon som vet vad en tomtegran är så får ni gärna förklara det för mig...

/Akka

Akka Design

Hehe, igår designade och målade jag ett glasfat... ;-)

Kanske inte lika pampigt som det låter!

Det var när Klafreström Kristall hade öppethus som vem som helst fick designa och måla sitt eget glasfat med lite handledning av de anställda. Jätteroligt tyckte jag! Dyrt tyckte nog många... för intresset verkade inte jättehögt. För 500kr fick jag ett stort fint glasfat, rita mitt eget motiv, välja färger och färglägga själv! Det var faktiskt riktigt riktigt knepigt att strö ut pulverfärgen i en bra tjocklek på glaset och att sedan rita på fri hand. Knepigt, men spännande...

Nu finns tallriken hos Klafreström Kristall eftersom den inte är riktigt färdigbehandlad. Den skulle förutom att brännas även mattas... så på tisdag eller nått kan jag hämta den! Får väl lägga ut en bild på hur det blev sen.

Motivet? Hemligt ett tag till, men ni kan ju kanske gissa... ;-)

Malteplupp och Astabus

Här kommer våra bilder från terrierderbyt.
Det blev inte alls många bilder eftersom jag hade "den lilla" som inte är så bra inomhus och för att det är roligare att prata/titta hund än smyga runt som fotograf när man väl är på plats... ;-) *slarvigt, jag vet*







Asta och Malte busade för fullt!


Malte inne i utställningsringen

BONUSBILD!

Asta ser ut som världens farligaste hund efter en jättegäspning!

/Akka

Trökväder som bara den...

Usch och fy vilket väder!

Var i Malmö över dagen hos en kompis. FY vad kallt! Ska det inte vara platt och varmt i Skåne? Idag var det minsann bara kallt! ...och ofantligt blött.

Måtte jag inte bli förkyld också. :-/

SKA snart lägga upp bilder på Maltepalte och Bastan som busar... ;-)

RSS 2.0