Kan inte ta åt mig äran...

Det finns de som har fått se och höra Asta morra på kommandot "Starta motorn!" och jag har fått kanonmycket beröm för detta påhittiga kommando. Jag har sagt det då, men jag säger det igen; Det är inte jag som har kommit på idén!

Den som ska få äran heter Victor och är husse till min favoritbullterrier (förutom Asta såklart!) Valle.

Se själva hur söt han är då han startar motorn (kom ihåg att ha högt ljud på!):


Varför är jag inte förvånad?

Igår var min lediga dag från jobbet.
Igår både regnade, åskade och blixtrade det.
Varför är jag inte förvånad?

Ingen agility för vår del.

På fredag, midsommarafton, åker vi till fjällen.
Då kan ni i Småland passa på att ha fint väder!
Förlåt alla ni i Norrland... nu kommer oväder!

;-)

"För vi har tagit studenten!!"

WOHO!!!

Så var det äntligen vår tur. Så var det äntligen dags. Nu är vi ute!

Den 12 juni 2008 klockan 14:00 sprang vi ut med tjo och tjim. Kul var det och högljutt! ...men så ska det va'!

Här kommer lite bilder från den lyckliga dagen!

Akka, Omar, Linnéa & Cathrin.Lisa bakom sina blommor!
I väntan på att äntligen få springa...Carro, Amanda & Sean

Nästa vecka sticker vi till fjällen. På Midsommarafton!

Träning

Idag var det träningsvänligt väder. Vi åkte upp till agilitybanan för att köra ett par varv med de tre yngsta.

Inte för att skryta, men Asta var bäst! ;-) Hon ser i alla fall ut som hon har roligast av dem... Hon lyssnade bra idag. Bättre än igår. Trots att jag inte har märkt några större framsteg tidigare är det som om hon helt plötsligt tagit tre elefantkliv framåt. Kul är det att se henne ta hopphinder efter hopphinder i allt svårare kombinationer!

Det ska nog bli en riktig tävlingsagilityhund av henne!

En vinst och en förlust

Hejja Sverige! JA! JA! JA!

Äntligen! Första målet tog sin lilla tid, även fast det ibland gick att ana, men när det väl kom gick det inte annat än att skrika av glädje... Tack!

Idag var det treornas skattjakt på skolan. Där blev det tyvärr en förlust för IB05, men nog kämpade vi tappert. Det åts råa ägg, filmjölk med kaviar, byttes kläder och vaxades ögonbryn. Allt för att skrapa ihop lite poäng. Skitkul var det! Roligt att känna sig som en riktig trea...

På torsdag smäller det! Då slås dörrarna upp klockan 14:00 och vi strömmar ut med vita mössor och jubel i massor! Det ska bli kanonskönt, men samtidigt konstigt med tanke på att jag inte får betygen förrän 6 juli...

På fredag blir det mer festligheter; Studenten firas på riktigt och dessutom 50-årskalas ...tur att jag kommit ihåg presenten!

See you!

"Vilken härlig dag!"

Så nynnar i alla fall jag just nu!

Igår var en otroligt varm, klibbig och jobbig dag, men lika mycket som den var det var det en härlig dag!

Asta startade i Hoppklass I, Hoppklass B I (ett extra lopp) och Agilityklass I. Tyvärr diskades hon i alla loppen, men oj vilken kanonhund jag har! Trots att värmen steg och energin dalade hängde hon med och gjorde sitt bästa. Hon visade alla att nog kan en minibulla på lite drygt 35cm i manke hoppa över 40cm både med fart och jämnfota!

Nog grämer jag mig lite över första loppet. Där ligger diskningen helt och hållet på mattes axlar. Under banvandringen gick jag fel för en sekund och när det sedan var skarpt läge kom jag ihåg att jag gått fel med påföljden att jag gick fel på ett tidigare ställe för att "minsann inte skulle gå samma fel under själva loppet!". Snopet! Därefter sprang Asta mycket bra, bara lite krångel i slalomen och nyfiket kikande på publik och funktionärer. Vi hade säkert blivit diskade annars med, men det är ju ändå tråkigt att det blev så. Kanske var det till och med så att allt gick så bra just för att jag slappnade av direkt efter diskningen? Vem vet?

Andra loppet var i agilityklassen. Där är jag fantastiskt glad över att hon inte slängde sig framstupa från högsta höjden på A-hindret! Det är en seger! Detta loppet diskades eftersom Asta valde att smita fram till A-hindret och demonstrativt lägga ena tassen på kontaktfältet. Därefter sprang hon ett kanonlopp i stekhettan, men jag struntade i slalomen.

Inför sista loppet hade jag motivationstränat slalomen. Levergodis! Jisses, vad det lönade sig! Hon gick slalomen felfritt, men fick ett hopp istället för levergodis som belöning. Sista loppet var bäst! Inte en rivning, inte en miss i slalomen! Problemet var värmen. Asta hade nästan slut på energi och travade flåsandes runt i den 35 gradiga värmen. På grund av orken försökte hon smita runt tre hopp, vilket då resulterade i tre vägran och ännu en diskning.

Jag är fantastiskt nöjd! Vilken pärla hon är och kan bli! Hon har inte tillräckligt med fart för att slå en Sheltie, men kan hon springa felfritt är jag nöjd! Farten kan hon få upp i svalare väder...

Tyvärr var det kamerastrul så det finns inga bilder, men hellre ett fantastiskt resultat än några bilder på misslyckanden, eller?

Ciao!

Hemma!!

Äntligen hemma efter en underbar vecka!
Resan gick kanon och det är fantastiskt att äntligen sitta med bullen här på hemmaplan...

Tjingling, imorgon är det bal!

RSS 2.0