International Baccalaureate Is Finally History!

…i alla fall för mig!

Igår, 7 juli, fick jag mina betyg. Äntligen har jag sett mina gymnasiebetyg! Från att ha väntat otåligt sedan 23 maj är jag lugn.

Nu vet jag.

Det är långt från toppbetyg, men mer än jag hade vågat hoppas på.

Nu vet jag och jag är nöjd.

Adios!

Ps. Nu kom tre inlägg under loppet av tio minuter!! :-P Gissa vad jag bland annat ängnade mig åt under åskan...?

"Vilken PANG-show!" -Billy the Kid

Lördagen 5 juli hade Billy the Kid sin näst sista föreställning i Strömbergshyttan. Givetvis var jag tvungen att gå och titta en gång i alla fall och det blev då! I år var det lite annorlunda från förra året, då jag var med. De hade låtit fler personer få lite mer att säga och göra, istället för att låta några enstaka få göra allt! Det var jätteroligt att se. Karaktärerna var lika påhittiga som förra året. Istället för piratgänget ”Copys” från Pirate Bay fanns den kärlekskranke charmören Kaj Chapparall med i handlingen! Dessutom utspelade sig i Stream Mountain Cabin (Ström-bergs-hyttan) …det tyckte i alla fall jag var kul!

Ciao!

World Dog Show -World Bull terrier Specialty

Japp, nu har Asta och jag vänstervarvat i Stockholm! Rättare sagt Almare-Stäket. Visst, det hade gått att anmäla till ytterligare två världsutställningar, men för både Asta och mig räckte det med en…

Det var en mycket varm dag. Stekande het! Kan ni fatta att man trots värmen, solen och den obefintliga skuggan, fick höra att flera personer lämnade sina hundar i bilen? I bilarna på den kokande parkeringen! Idioter.

Domare i Astas ring och för alla minibullar (och stora bulletikar) var Maureen Bell från Storbritannien. En gammal dam som höll på etiketterna, vilket visade sig tydligt när hon trotsade värmen genom att hela tiden ha på sig sin kavaj! Visst stod hon mestadels i skuggan, men nog var det krut i henne! En väldigt trevlig, liten tant som lät utbrista ett litet ”Oh, a little tricolor!” när Asta kom upp på bordet.

Eftersom detta var en såkallad FCI-utställning fick inte hundarna 1:a, 2:a, 3:a och CK etc. Något som irriterade mig nu när jag äntligen börjat fatt något litet av ”vanliga” itställningar! Nu skulle hundarna istället få Good, Very Good och Excellent etc. i bedömning!

Asta skötte sig kanonbra i ringen. Kanske lite slö, men hellre att jag får jobba för att hon ska hänga med, än att jag ska få jobba för att hon drar. Han visade en kanonstabil sida och gick ur ringen med excellent i kritiken. ”Kul,” tyckte vi! ”Skönt,” tyckte Asta, ”äntligen dags att åka hem!” och jag måste erkänna att jag nog tyckte detsamma!

Det var jättekul att se alla andra minibullar och gosa med några andra bullar än sin egen, men… Borta bra men hemma bäst! Det ÄR roligare med agility, lydnad och bruks. Så är det bara!

Nästa år ska den så kallade ”Bullespecialen” vara i Ljungbyhed. Betydligt närmre än Stockholm! Jag hoppas bara att de inte fortsätter att ha specialen inbakad i WDS för det blev lite för mycket… Lite kaka på kaka! …och jag är en enkel tjej som nöjer mig med kaka!!


Tjingeling!

RSS 2.0