Mätta på utställning ett tag fram över!

Det är vi nog båda två just nu!

Vi hade roligt i Borås i alla fall. Agneta med lille Malte (Isabull's Daniel All Around), Asta och jag bodde i en lägenhet i centrala Borås. Kanontrevligt! Asta och Malte kom mycket bra överens (även fast Astas matte var orolig över att Asta skulle käka upp den lille söte marsipangrisen)!

Efter en liten incident vid tretiden på morgon *host host* (lång historia kort: vi letade tjyvar och banditer) var vi väldigt trötta och kom lite, lite försent till utställningen. Vi hann inte titta på alla bullar, men vi kom i alla fall i tid till våra egna starter! Malte blev BIM-valp med fin kritik och BIR-titeln tog en alldeles underbar tikvalp från World Cup's kennel, Loka (World Cup Osasuna). En riktig liten bakelse! Hon blev dessutom BIS-3 av alla valpar mellan 4-6 månader. Stort grattis!

Domare var Brian Hill från England. Han var väldigt förtjust i de kraftiga bullarna, så Asta var kanske inte direkt hans typ, men hon placerades i alla fall som andra bästa tik i championklassen! Vann gjorde även här en World Cup-tik, Olga (SUCH World Cup Chelsea), hon blev BIR. Mer vet jag inte, men hoppas det gick bra i stora ringen.

När vi sedan skulle åka hem var vi trötta båda två. Asta sov hela vägen hem!

Här är Astas kritik:
Attractive bitch with fairly good profile.
Good mouth. I would like a sharper eye.
Body proportion is fairly good. Low set tail.
Slightly upright in shoulder and front movement not perfect.
Good rear movement.

Wohoo!!

Idag fick jag svar på blodprovet från allergimottagningen. Jag är inte allergisk mot hund! Enbart gräs och katt! Wohooo!

VARFÖR ska det alltid vara skitväder...

...när jag är ledig!!?

Stackars Asta säger jag! Igår passade vi på att träna när jag kom hem. Hon var fantastisk! Fast idag regnar det tungt och blåser kallt. Usch och fy!

Hemma från storstaden

På lördagen åkte jag till Stockholm för att gå på första antagningsprovet till teaterhögskolan där. Lisa, en klasskompis till mig, ja eller före detta kanske jag ska säga, skulle också söka samtidigt så vi och hennes tre kompisar bodde i Näsbypark i lägenheten som två andra klasskompisar bor i. Trevligt värre måste jag säga!

En av Lisas kompisar skulle söka teaterhögskolan på samma dag som jag, så på söndagen åkte han och jag till Valhallavägen 193 och entrade skolan. Vilket trevligt bemötande vi fick! Direkt välkomnande ord och leenden! Inte alls vad jag hade hört det ryktas om Stockholms teaterhögskola...

Vi var mellan 20 och 25 sökande den eftermiddagen, ganska många alltså. Vi blev visade till "auditionrummet" och fick all möjlig information om hur allt skulle gå till väga. Sedan kom juryn ner och presenterade sig. De var fyra stycken. Två lärare från teaterhögskolan och två skådespelare, före detta elever. Även de var jättetrevliga och glada! Hela rummet fylldes av energi och adrenalin. Allt jag kände var jävlarannamma! "Nu gäller det! NU vill jag visa vad jag kan!"

Jag fick träffa juryn tidigt, som nummer sju tror jag. Ganska lagom.

Hur gick det? Jo, jag är fruktansvärt nöjd! Visade en scen jag valt själv och det kändes verkligen kanonbra. Sedan fick jag gå ut och vänta. Efter en stund fick jag komma tillbaka och göra en scen till, men där bröt de efter halva och tände upp hela rummet. Så fick jag börja om igen, men nu inte släppa juryn med blicken. Jag är väldigt nöjd med allt jag gjorde.

Nu blir det bara till att våndas fram till 10 december för att få veta om det räckte eller inte.

Väldigt bra gick det även för Lisa! Hon gjorde sitt antagningsprov på måndagen och var nästan sist på förmiddagen. Hon var kanonnöjd och hade fått visa två scener hon med. Det är väl det viktigaste antar jag; att man själv kan vara nöjd med sin insats... Blir det ett negativt besked är det bara att bryta ihop och komma igen! <3

Det har varit en lång, men alldeles underbar helg med mycket skratt och trevliga, nya vänner! Sånna helger ska man ha fler av...

Hurra! Hurra! Hurra!

Idag är det Astas dag! Idag fyller min älskling tre år! Det är väldigt vad tiden går...

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Astas födelsedag;
HURRA HURRA HURRA!


Tänk att hon varit så liten och nu är så stor...












GRATTIS lilla gumman!
<3

Terrierderby i Borås

Ja, vi ska dit... ;-)

Det ska också 32 standard bullterrier med ägare och 10 andra minisar med ägare! Jisses vilken fest! :-D
Det finns inget så härligt som att gosa med bullenöss*, få betongbuffar och helikoptervifftande hälsningar!
Faktum är att jag längtar lite! Ska bli extra kul att träffa lille Malte! Har kikat och hört så mycket om honom... ska bli kul att se schäfern...eh...bullen på riktigt! :-P

...allergin kan slänga sig i väggen!!

*bullenöss = bulltenosar/bullemular/bullenäsor

Återbesök på allegimottagningen

Det var inte allt för roligt.

Om jag skulle följa läkarens ordination skulle hundarna och katterna åka ut. Omedelbart. Jag sa till henne att det inte var ett alternativ, att det var omöjligt. Att jag får så mycket av Asta och att hon hjälper mig med så mycket jag inte skulle orkat med om jag inte hade henne. Läkaren såg inte kanonglad ut, men hon förstod vad jag menade. Hon tryckte dock flera gånger på hur allvarligt det är med astma och att det faktiskt kan leda till döden... MEN vad säger man; bättre att ha fått hjärtat brustet än att aldrig någon gång älskat...? Det är ungefär så jag känner just nu.

Jaja! Vi får väl vänta och höra vad blodprovet säger... om jag verkligen är allergisk mot hund eller om det inte är så allvarligt.

/Akka, som gosar med lilla bastanta Asta i soffan...

She is the Champion, my friend!

Fredagen den 31 oktober var det utställning i Växjö Tipshall.

Asta fick sitt tredje cert och blev champion!

Domare var Elsbeth Clerc från Schweiz. Kritiken löd:

Excellent in type, head and expression.
Correct bite. Firm topline.
Well made in front, rear.
Solid body. Moves, shows to her advantage.



Ett mycket stort GRATTIS till Saga och hennes matte! SUCH Mistelpilens Elessedil ("Saga") blev nämligen BIR och tog sitt tredje CACIB! :-D

RSS 2.0